IELTS’den 8 Üzeri Nasıl Alabilirim?

Son güncelleme: 2023-05-30 15:14:51
IELTS’den 8 Üzeri Nasıl Alabilirim?

IELTS’den 8 Üzeri Nasıl Alabilirim?

IELTS'te 8 almak büyük bir başarıdır ve bu puanı almak için bazı şeyleri aklınızda bulundurmanız gerekir.

Dinleme ve okumada 8 puanı almak için puanların %89'unu almanız gerekir. IELTS okuma ve dinlemenin her biri 40 soru içerdiğinden, en az 8 almak için her birinden en az 36 soru yanıtlamalısınız.

Oysa IELTS konuşma ve yazmada performans sadece aldığınız puanlara bakılarak ölçülmez, her bölümde belirli tanımlayıcılar vardır ve sınava giren kişinin bu tanımlayıcıların gereksinimlerini karşılaması gerekir.

IELTS sınavında 8 puanı almak için sınava giren kişinin her bölümde anlaması gereken birkaç şey vardır. Her bölümü tek tek inceleyelim:

  • DİNLEME

8 puanı elde etmek için dinleme testine girerken akılda tutulabilecek birkaç nokta vardır. Takip edebileceğiniz noktalar aşağıda listelenmiştir:

 

HER ZAMAN İPUÇLARINA VE TRİKLERE GÜVENMEYİN

8 puanı elde etmek için verilen ipuçlarını ve püf noktalarını inceleyebilirsiniz. Ancak, tamamen buna bağlı olarak hiç de iyi değil. Zamanınızı sadece ipuçlarına ve püf noktalarına odaklanmak yerine, bu zamanı IELTS sınavına çalışmak için kullanabilirsiniz. IELTS sınavında 8 ve üzerine puanı almanın tek yolu bunun için çalışmaktır.

HER GÜN İNGİLİZCE DİLİNİ DİNLEYİN

En önemli nokta da burası çünkü bazı şeyleri tekrar tekrar dinlediğinizde kolayca kapabileceksiniz ve bu sizi geliştiriyor olacak. Her gün İngilizce dinlerseniz, sadece cümleyi kurarken hangi kelimenin kullanılabileceğini anlamakla kalmayıp, İngilizcenin farklı aksanlarını da anlayabilirsiniz. Dinleme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak ve size birçok kaynak sağlayan birçok web sitesi var.

AKTİF DİNLEYİN

Belirli bir şeyi dinlerken, hiçbir şeyi kaçırmamak için tam bir konsantrasyon verilmelidir. Dinleme testinde ses yalnızca bir kez çalındığından, tam konsantrasyonunuzu vermeniz ve farklı aksanları da anlayabilmeniz gerekir. Dikkatlice dinlemek, IELTS sınavında çok önemli olan kelime bilginizi ve dil bilginizi geliştirecektir.

BİR STRATEJİ BELİRLE

Mükemmel bir cevaba sahip olmak için, uygun bir stratejiye veya izlemeniz gereken bir yapıya sahip olmalısınız. Doğru bir stratejiye sahip olarak, IELTS sınavına güvenle girebilecek ve adımların birbiri ardına nasıl izlenmesi gerektiğini bileceksiniz.

PRATİK

Alıştırma, arzu ettiğiniz grup puanını almanıza yardımcı olan tek şeydir. Dilinize tamamen güvenene kadar pratik yapmalısınız. Uygulama, zamanınızı tam olarak harcayabileceğiniz uygun yoldur. Üstelik dersleri pratik yapmak için ayırdığınız zaman da boşa gitmiş olmayacaktır. IELTS sınavına çalışırken tüm alıştırma kağıtlarını kullandığınızdan emin olun ve zamanı gerçek sınav için ayarlanan zamanla tam olarak ayarlayın, böylece hem zamanınızı yönetebileceksiniz hem de sınavı yazarken kendinizi strese sokmak zorunda kalmayacaksınız. Pratik yapmak için geçmiş yılların gerçek IELTS sorularına ulaşabilirsiniz.

  • OKUMA

Okuma sınavında 8 puan almak için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta şu şekildedir:

 

İYİ SEVİYEDE OKUMA BECERİLERİ

İyi bir 8 puanı elde etmek için mükemmel okuma becerilerine sahip olmalısınız ve bunun için çok sayıda kitap, dergi, dergi ve gazete okumalısınız ki İngilizceniz gelişmiş olsun. Bunun için öncelikle dil bilginizi ve kelime dağarcığınızı geliştirmeye odaklanmanız, verilen iki cümle arasındaki ilişkiyi bilmeye çalışmanız ve ayrıca pasajda verilen anahtar kelimeleri uygun şekilde kullanabilmeniz gerekir.

CEVAP SORUNUN KENDİNDE OLACAK

Bu, soruyu çok iyi anlarsanız, o soruyu cevaplamanın daha kolay olacağı anlamına gelir. Metni ve soruları gözden geçirmek daha iyidir, cevabı gerçekten yazmadan önce, cevaba hazırlanmak için başlangıçta kendinize 5 dakika vermelisiniz.

FARKI BİLİN

Okuma testinde gözden geçirme ve tarama arasındaki farkı anlamalısınız. Bu kelimeleri her blogda ve her IELTS okuma sitesinde bulacaksınız. Gözden geçirme, metni hızlı bir şekilde gözden geçirmek ve aynı genel bakışı elde etmek anlamına gelir. Başlığa bakarak veya hızlı bir şekilde gözden geçirerek metnin tamamı hakkında genel bir fikir edinebilme becerisine sahip olmanız gerekir. Tarama, önemli olduğunu düşündüğünüz anahtar kelimeleri alıp detaylı bir şekilde açıklamanızdır. Bu iki beceriye sahipseniz, zamanı kolayca yönetebilecek ve IELTS sınavında iyi puan alabileceksiniz.

TEK BİR SORUYA BİR DAKİKADAN FAZLA HARCAMAYIN

Belirli bir soruya hangi cevabın yazılacağını anlayamıyorsanız. Tek başına bu sorunun cevabını bulmak için fazla zaman kaybetmeyin, bir sonraki soruya geçin. Cevapları gözden geçirmek ve cevabın ne olduğunu anlamaya çalışmak için ek süre verildiğinde sonunda geri dönebilirsiniz. Zamanınızı iyi yönetmeniz önemlidir, çünkü ilk pasajda takılırsanız çok fazla puan kaybedersiniz çünkü soruları cevaplamak için süre sınırı sadece 40 dakika olacaktır ve sadece bir dakikanızı ayırmanız tavsiye edilir. Belirli bir cevaba cevap vermek için bundan bile daha az.

 

BELİRLİ KONULARA ÖZEL SÖZCÜKLERİ ÇALIŞIN

Okumada, bölüm söz varlığı önemli bir rol oynar ve farklı konular için sözcük dağarcığı farklı olacaktır. Bu yüzden kelime öğrenirken dikkatli olmalısınız. Çok fazla okuma testi yaptıysanız, tekrar eden konularla karşılaşabilirsiniz ve bununla birlikte kelime dağarcığı da tekrar eder. Bunlar için zaman harcamak asla boşa gitmez çünkü girdiğiniz IELTS sınavında aynı konu gelirse ona iyi hazırlanmış olursunuz.

 

  • YAZMA

Bu bölümde performans aldığınız notlarla değil, belirli kriterlerle ölçülmektedir. Aşağıda açıklanan 8 bant puanı getiren 4 kriter vardır:

 

GÖREV BAŞARI/ MÜDAHALE

Kompozisyonunuzda açıklamak istediğiniz fikirlerin sınav görevlisi tarafından anlaşılması gerekir, ancak o zaman 8 puan alabilirsiniz. Sınava giren kişi ingilizcede mükemmelse ve fikirleri ayrıntılı olarak açıklayabiliyorsa, sınavda kesinlikle 8. grubu alacaktır ve ayrıca görev 1 için en az 150 kelime ve görev 2 için 250 kelimelik bir kompozisyon yazmalısınız.

 

TUTARLILIK VE UYUM

Bu kriterde, sınav görevlisi kolayca okunabilen bir cevap bekleyecek ve mükemmel bir cevap verebilmelisiniz. Bununla birlikte, 8 bant puanı almak için, herkes tarafından yaygın olarak kullanılmayan bazı bağlayıcılar ve benzersiz içeriğe sahip bir paragrafın orada olması gerekir.

 

SÖZCÜK KAYNAĞI

8'lik bir grup puanı almak istiyorsanız, o zaman sınav görevlisinin beklediği geniş kelime yelpazesini de düşünmelisiniz, kurduğunuz cümlelerde yüksek seviyeli kelimeler kullanmanızı bekleyecektir, ancak yine de yüksek seviyeyi biliyorsanız kelimeler ama bu kelimeleri uygun şekilde kullanmayı bilmiyorsanız, o kelimeleri incelemek boşa gider. Dolayısıyla, 8 puanı almak istiyorsanız bunları aklınızda bulundurmanız gerekir.

 

GRAMER ARALIĞI VE DOĞRULUK

Kompozisyonu yazarken büyük hatalar yapmadığınızdan emin olmalısınız, küçük hatalar yapmanız sorun değildir. Sınav görevlisi ayrıca, çerçeveli cümlede kullanılan dilbilgisinin uygun olup olmadığını da kontrol eder, 8 puan almak için kullandığınız dilbilgisinin mükemmel olması ve cümlenin benzersiz görünmesi gerekir.

  • KONUŞMA

Yine yazmada olduğu gibi konuşmada da performans aşağıda açıklanan 4 kritere göre ölçülecektir:

 

AKICILIK VE TUTARLILIK

Konuşma testinde, tereddüt etmeden kendinize güvenerek konuşabilmelisiniz ve konuşma testinde esas olarak sınava giren kişinin İngilizce akıcılığı ölçülür ve sınava giren kişi İngilizceyi kekelemeden akıcı bir şekilde konuşabiliyorsa, o zaman şansı olacaktır. konuşma sınavında 8 bant puanı almak.

 

SÖZCÜK KAYNAĞI

Muayene eden kişi, durumu açıklarken bazı karmaşık kelimeler kullanmanızı bekler ve bununla birlikte kullanılan karmaşık kelimelerin anlamlarını açıklayabilmeniz gerekir, konuşurken deyimler kullanırsanız ve ayrıca orijinal anlamı açıklarsanız, sınav görevlisi etkilenebilir. bunun Ne anlatacağınızı çok düşünmeden verilen konu hakkında akıcı bir şekilde konuşursanız, sınav görevlisi konu hakkında bilgi sahibi olduğunuzu anlayacak ve ayrıca size 8 puan verebilir.

 

GRAMER ARALIĞI VE DOĞRULUK

Burada sınav görevlisi, konuşmanın yapılandırılmış bir şekilde olup olmadığını kontrol edecektir. Yazarken İngilizce'de o kadar iyi değilseniz, idare edebileceksiniz, ancak konuşurken anadili olmayanlar için akıcı konuşmak zorlaşıyor.

 

TELAFFUZ

Aday, sınav görevlisinin herhangi bir çabası olmadan sürekli ve akıcı bir şekilde konuşursa ve sınava giren kişi sınav sırasında tüm karmaşık kelimeleri telaffuz edebiliyorsa, yüksek bir bant puanı alma şansı yüksektir.

 

İyi şanlar!